Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε' 18 ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 18

1. Η λήψη των ενδείξεων των υδρομέτρων γίνεται από τους αρμόδιους τεχνικούς υπαλλήλους του Δήμου Αντιπάρου σε τακτά χρονικά διαστήματα (περιόδους κατανάλωσης) η διάρκεια των οποίων καθορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο ή έκτακτα όταν κριθεί αναγκαίο. Επίσης η λήψη των ενδείξεων του υδρομέτρου είναι δυνατόν να γίνει μετά από έγγραφη ή προφορική αίτηση του καταναλωτή.
2. Οι αναφερόμενες στον μετρητή ενδείξεις αποτελούν απόδειξη της κατανάλωσης που πραγματοποιήθηκε. Ο Δήμος Αντιπάρου δεν αποδέχεται αμφισβητήσεις που υποβάλλονται εκτός της διαδικασίας του άρθρου 23 του παρόντος κανονισμού.
3. Ο Δήμος Αντιπάρου δεν έχει καμία ευθύνη αν η κατανάλωση ή μέρος αυτής οφείλεται σε εμφανή διαρροή, από βλάβη ή άλλη αιτία, των εσωτερικών εγκαταστάσεων του υδρευόμενου ακινήτου και ο καταναλωτής υποχρεούται στην καταβολή της αξίας του νερού που καταγράφηκε από τον υδρομετρητή. Το προσωπικό του Δήμου Αντιπάρου όταν διαπιστώνει διαρροή σε εσωτερική υδραυλική εγκατάσταση μπορεί να διακόπτει αμέσως την υδροδότηση του ακινήτου, χωρίς να προειδοποιήσει τον καταναλωτή, αν αυτός απουσιάζει τη στιγμή της διαπίστωσης και της διακοπής. Ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου Αντιπάρου αφήνει ενημερωτικό σημείωμα στη διεύθυνση του καταναλωτή για τη διακοπή ή την εμφανή απώλεια.
4. Σε περίπτωση αφανούς διαρροής στην εσωτερική εγκατάσταση του υδρευόμενου ακινήτου, και εφόσον αυτή διαπιστωθεί από αρμόδιο τεχνικό υπάλληλο του Δήμου Αντιπάρου, η χρέωση της κατανάλωσης γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του κανονισμού αυτού. Ο καταναλωτής είναι υποχρεωμένος να επισκευάσει αμέσως την διαρροή αφήνοντας για πέντε ημέρες ακάλυπτο το σημείο της διαρροής, ώστε να είναι δυνατή η επιβεβαίωση της βλάβης, αν αυτό κριθεί αναγκαίο από το τμήμα καταναλωτών του Δήμου Αντιπάρου. Κάθε κατανάλωση νερού μετά την διαπίστωση της αφανούς διαρροής και την σύνταξη του σχετικού πρωτοκόλλου, βαρύνει ολοκληρωτικά τον καταναλωτή.
5. Στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ανήκει το σύνολο της υδρευτικής διάταξης που αρχίζει από τον αγωγό διανομής του Δήμου Αντιπάρου και καταλήγει στην εσωτερική του εγκατάσταση και η οποία κατασκευάζεται για λογαριασμό του και με δαπάνες του.
Το τμήμα της διάταξης από το (ρακόρ μετά το υδρόμετρο) και προς την εσωτερική εγκατάσταση συντηρείται και επισκευάζεται με φροντίδα και δαπάνες του ιδιοκτήτη, το δε τμήμα της διάταξης από τον αγωγό διανομής μέχρι και το (ρακόρ μετά το υδρόμετρο) συντηρείται και επισκευάζεται με φροντίδα του Δήμου Αντιπάρου. Επίσης σε καταναλωτές όπου τα υδρόμετρα βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο σε κατακόρυφο συλλέκτη (Collecter), η ευθύνη συντήρησης και επισκευής της εσωτερικής διάταξης και το τμήμα της υδρευτικής διάταξης από το βανάκι του Δήμου Αντιπάρου στο πεζοδρόμιο έως τον κατακόρυφο συλλέκτη υδρομέτρων, στο εσωτερικό της οικοδομής, ανήκει στον ιδιοκτήτη.
6. Ο Δήμος Αντιπάρου δεν έχει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά που ήθελε τυχόν προκληθεί από διαρροές στο χώρο του υδρομέτρου στο χρονικό διάστημα που το υδρόμετρο παραμένει καλυμμένο με χώματα, η δε αξία του νερού χρεώνεται όπως καταγράφηκε χωρίς να υπάρχει δυνατότητα χαρακτηρισμού της διαρροής ως αφανούς.

7. Η δαπάνη για την αντικατάσταση μετρητή που παρουσιάζει βλάβη δεν χρεώνεται στους υδρολήπτες, αλλά αποτελεί υποχρέωση του Δήμου Αντιπάρου. Αν όμως, ζητηθεί από τον καταναλωτή η αντικατάσταση του υδρομετρητή, ο οποίος δεν παρουσιάζει βλάβη ή ελάττωμα, αλλά λόγω δυσπιστίας αυτού, τότε η δαπάνη χρεώνεται στον καταναλωτή σύμφωνα με το ποσό που καθορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αντιπάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου