Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ΄ 19 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ 19

ΑΡΘΡΟ 26: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΔΡΕΥΣΕΙΣ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

1. Η σύνδεση παροχής, στην οποία δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί υδρομετρητής ή έχει αφαιρεθεί αυτός, με ενωτικό σωλήνα, υδρόμετρο ή άλλο τρόπο από τον υδρολήπτη χωρίς να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, αποτελεί απόδειξη κλοπής νερού και τιμωρείται με την επιβολή προστίμου που καθορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αντιπάρου και σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.
2. Κλοπή αποτελεί επίσης και η αυτόβουλη σύνδεση ιδιωτικής παροχής και η λήψη νερού από κρουνούς πυρόσβεσης και ποτίσματος δημοτικών ή δημοσίων κήπων για χρήση διαφορετική από εκείνη για την οποία έχουν τοποθετηθεί και τιμωρείται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην ανωτέρω παράγραφο.
3. Σε περίπτωση σκόπιμης παρέμβασης στον μετρητή με σκοπό την μείωση της καταγραφόμενης ποσότητας νερού, ο Δήμος Αντιπάρου διακόπτει την παροχή χωρίς άλλη προειδοποίηση και χωρίς ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά που ενδεχόμενα προκληθεί. Για την μειωμένη κατανάλωση ο Δήμος Αντιπάρου χρεώνει τον υδρολήπτη με το μέσο όρο της ποσότητα νερού που καταναλώθηκε την αντίστοιχη περίοδο των δύο προηγουμένων ετών προσαυξημένο με ποσοστό 100% και διατηρεί το δικαίωμα να καταφύγει στην Ποινική Δικαιοσύνη και να ζητήσει κάθε αστική αποζημίωση.
4. Απαγορεύεται η χορήγηση νερού σε άλλο ακίνητο πλην του υδρευόμενου, εκτός και αν τούτο κατ’ εξαίρεση έχει επιτραπεί για ειδικούς λόγους από το Δήμο Αντιπάρου.
5. Απαγορεύεται στους κατοίκους να προμηθεύονται από τρίτους και με τρόπο που δεν έχει τύχει της έγκρισης του αρμόδιου τμήματος Υγείας, νερό προς εξυπηρέτηση των αναγκών τους.
6. Απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση του υδρολήπτη στις εγκαταστάσεις του Δήμου Αντιπάρου (υδρόμετρα, παροχές, αγωγούς κ.λ.π.). Η επέμβαση τιμωρείται ποινικά, η δε δαπάνη για τυχόν βλάβη βαρύνει τον υδρολήπτη, στον οποίο χρεώνεται η αποκατάστασή της.
7. Εκείνοι που προξενούν με οποιοδήποτε τρόπο βλάβη στις εγκαταστάσεις και τα δίκτυα του Δήμου Αντιπάρου είναι υποχρεωμένοι να αποζημιώσουν το Δήμο Αντιπάρου, για την επισκευή της φθοράς. Η επισκευή της φθοράς γίνεται αποκλειστικά και μόνο από το Δήμο Αντιπάρου. Μετά την ολοκλήρωση της επισκευής συντάσσεται επιμέτρηση και λογαριασμός του κόστους της, που υπογράφονται από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Αντιπάρου και αποστέλλονται στον υπόχρεο της ζημιάς για εξόφληση. Αν ο υπόχρεος αρνηθεί να εξοφλήσει τον παραπάνω λογαριασμό, συντάσσεται Πρωτόκολλο Ζημιών από τους αρμόδιους τεχνικούς υπαλλήλους του Δήμου Αντιπάρου, που εγκρίνεται με απόφαση του δημάρχου και επιδίδεται νόμιμα σ' αυτόν, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 1069/80. Μετά την άπρακτη πάροδο προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών από την επίδοση, ή την απόρριψη της προβλεπόμενης από το νόμο ανακοπής με δικαστική απόφαση, η σχετική απαίτηση του Δήμου Αντιπάρου μπορεί να χρεώνεται στο λογαριασμό κατανάλωσης νερού του υπόχρεου. Η μη εξόφληση του λογαριασμού επιφέρει τη διακοπή της παροχής του νερού.

ΑΡΘΡΟ 27: ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ

1. Απαγορεύεται η γειτνίαση των κάθε είδους εγκαταστάσεων ύδρευσης με συγκροτήματα βόθρων, απορροφητικά ή και στεγανά, με το δίκτυο αποχέτευσης ή σωληνώσεις μεταφοράς καυσίμων. Ο Δήμος Αντιπάρου διατηρεί το δικαίωμα να ζητά βεβαιώσεις από το αρμόδιο Τμήμα Υγείας και τους υδρολήπτες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά υφιστάμενων βόθρων. Οι ιδιοκτήτες αυτών οφείλουν να επιτρέπουν και διευκολύνουν το προσωπικό του Δήμου Αντιπάρου να επιβεβαιώνει επί τόπου τα χαρακτηριστικά αυτά, προκειμένου να προχωρήσει στην υδροδότηση ακινήτων που δεν αποχετεύονται στο δίκτυο του Δήμου Αντιπάρου.
2. Απαγορεύεται η διέλευση αποχετευτικών αγωγών πάνω από τις εγκαταστάσεις ύδρευσης, χωρίς να έχει ληφθεί πρόνοια προστασίας τους. Στην περίπτωση αυτή ο Δήμος Αντιπάρου θέτει εύλογη προθεσμία για την απομάκρυνση των αγωγών, μετά την άπρακτη πάροδο της οποίας διακόπτει την παροχή νερού. Η επανασύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης γίνεται μετά την αποκατάσταση της αποχέτευσης και με δαπάνες του υδρολήπτη.
3. Απαγορεύεται η υδροδότηση ακινήτου ή η τοποθέτηση δεύτερης και πλέον παροχής, εάν το ακίνητο δεν έχει συνδεθεί με το υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης, που διέρχεται μπροστά από αυτό, σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού αποχέτευσης του Δήμου Αντιπάρου και τις σχετικές υγειονομικές διατάξεις.
4. Σε περίπτωση βλάβης του αποχετευτικού συστήματος η οποία δεν αποκαθίσταται εντός δύο ημερών από την εκδήλωση της, διακόπτεται χωρίς πρόσθετες διατυπώσεις η υδροδότηση του εξυπηρετούμενου από το αποχετευτικό σύστημα ακινήτου. Η διακοπή της υδροδότησης μπορεί να έχει προσωρινό χαρακτήρα ή και μόνιμο ανάλογα με την συμμόρφωση ή μη των υπευθύνων της βλάβης. Σε περιπτώσεις μόνιμου χαρακτήρα διακοπής απαιτείται η καταβολή δικαιώματος επανασύνδεσης και αίτηση των υδροληπτών για να αποκατασταθεί η κανονική υδροδότηση.
5. Ο Δήμος Αντιπάρου φέρει ευθύνη για την ποιότητα και γενικά την υγιεινή παροχή νερού στο δίκτυο ευθύνης της και μέχρι το τέλος της εξωτερικής διακλάδωσης (βάνα πεζοδρομίου) πριν τα υδρόμετρα.
6. Ο Δήμος Αντιπάρου μπορεί να αρνηθεί ή να διακόψει την υδροδότηση φυσικού ή νομικού προσώπου, όταν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις κινδύνου ρύπανσης ή μόλυνσης του πόσιμου νερού.
7. Απαγορεύεται η χρήση από τους καταναλωτές οποιουδήποτε είδους σωλήνων για την μεταφορά πόσιμου νερού από τη βρύση σε διάφορους αποθηκευτικούς χώρους και αντίστροφα (βυτία, ντεπόζιτα, δεξαμενές κλπ) για την αποφυγή τυχόν αναρρόφησης νερού σε περίπτωση διακοπής υδροδότησης. Για τον ίδιο λόγο απαγορεύεται η μεταφορά νερού μέσω οιωνδήποτε σωληνώσεων απευθείας από κοινόχρηστες βρύσες ή παροχές ή κρουνούς πυρόσβεσης ή ποτίσματος δημοσίων κήπων.
8. Απαγορεύεται τέλος η ένωση εσωτερικών υδραυλικών εγκαταστάσεων που τροφοδοτούνται από το δίκτυο διανομής του Δήμου Αντιπάρου με κρουνούς πυρόσβεσης ή με οποιαδήποτε άλλη πηγή υδροληψίας, έστω κι αν μεσολαβούν διακόπτες – βαλβίδες αντεπιστροφής.

ΑΡΘΡΟ 28: ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. Μετά τη σύνδεση των εσωτερικών εγκαταστάσεων με τα δίκτυα ύδρευσης και την καταβολή της εγγύησης χρήσης υδρομετρητή από μέρους του υδρολήπτη, καταρτίζεται μεταξύ αυτού και του Δήμου Αντιπάρου σύμβαση προσχώρησης, με την οποία ο πελάτης αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους του παρόντα Κανονισμού, καθώς και κάθε τροποποίηση ή συμπλήρωσή του με σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αντιπάρου.
2. Κάθε θέμα που δεν αναφέρεται στον παρόντα κανονισμό ρυθμίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 παρ. 3 του Ν. 1069/80. Οι υδρολήπτες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις αυτές. Η μη συμμόρφωσης τους συνεπάγεται τη διακοπή της παροχής νερού και την επιβολή προστίμου, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του παρόντος κανονισμού.
3. Τίθενται σε ισχύ αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αντιπάρου που αφορούν θέματα σχετικά με την ύδρευση, εφ’ όσον στον παρόντα κανονισμό δεν υπάρχει πρόβλεψη επί των θεμάτων που αυτές επιλαμβάνονται και ρυθμίζουν.

4. Η ισχύς του παρόντος κανονισμού αρχίζει από την έγκριση της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιπάρου, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 3 του Ν. 1069/80, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου